No Banner to display

/ ÅRET DER GIK I BLOGLAND | BLOG-LAND.DK - Danmarks største metablog

/ ÅRET DER GIK I BLOGLAND

Mange ting er sket i det forgangne år – også, og måske især i blogland, hvor den ene tendens lynhurtigt har afløst den næste. Vi har kigget nærmere på nogle af de ting, vi synes, var specielt interessante i 2012;

BLOGFÆLLESSKABER vs. EGET DOMÆNE

I 2011 var den gennemgående tendens, at bloggerne samlede sig: Looklab og Bloggers Delight blev manifesteret som værdige pendanter til internationale blogfællesskaber, og især sidstnævnte optog mange nye bloggere i både 2011 og 2012.

Men i det forgangne år har vi set en modtendens, da flere og flere bloggere rykker teltpælene op og vender tilbage til rødderne på eget domæne uden tilknytning til et bestemt fællesskab. Hos Bloggers Delight har det specielt været bloggere fra “Entertainment”-klyngen som Sneglcille, Superheltemor og Marensblog, og hos Looklab en af de absolut mest populære modebloggere i Danmark, Trines Wardrobe.

Samtidig opstod et nyt fællesskab, Bisou, i efteråret 2012 og derfor må konklusionen være, at det at være en del af et fællesskab nok handler ligeså meget om mavefornemmelse i blogland som i det virkelige liv: Nogle trives med “naboer” og andre på helt egne ben.

bisou-bloggers

På Blog-land.dk er vi spændte på, om 2013 byder på nye fællesskaber, flere “løsgængere” eller måske helt nye former for samarbejder?

MADBLOGLAND og BØGERNE

En af de tendenser, vi specielt har været glade for i 2012 er den stigende anerkendelse af danske madbloggere: Flere og flere får nemlig lov at udgive egne kogebøger, og vi glæder os til at få fingrene i The Food Clubs salatkogebog, der med garanti er superæstetisk og velfotograferet som alle Dittes indlæg. Desuden har Birthe “Newyorkerbyheart” realiseret sin drøm om at udgive en kogebog med amerikansk mad, og de seje piger fra Plat du Jour udgiver en samling af deres opskrifter på tryk i løbet af foråret 2013 – sidstnævnte har tilmed taget alle fotos til bogen selv, temmelig godt gået af to 15-årige!

Newyorkerbyheart_forside_katalog-JPG

I 2012 er flere danske madbloggere også rykket fra computerskærmen til tv-skærmen, og Plat du Jour-pigerne og chokoladefan nr.1, Anne, kunne blandt andet ses kokkerere i Go Morgen Danmark i efteråret. Desuden fik Kålkællingerne deres eget program, madskribent og -blogger, Mira Arkin, blev interviewet til Aftenshowet og Griseriet kom på tryk i Mad&Venner – så vi tror slet ikke madbloggerne er færdige med at blande sig på andre medier, og vi glæder os til at se hvem og hvordan i 2013!

2redigeret

MODEBLOG’s… en BIG BUSINESS?

Det er ikke nogen hemmelighed, at mange lande slår lille Danmark med længder, når det kommer til indtægter i forbindelse med modebloggerier. Specielt vores naboer i Sverige, har forstået hvordan man laver big business ud af en modeblog – vi nævner i flæng BlondinBella der uden at blinke indkasserer 7.000,- for ét tweet, Elin Kling der designer kollektion for H&M og Kenza, der designer en smykkekollektion til glæde for de fleste svenske teenagepiger!

Når det så er sagt, så er de danske modebloggere ved at komme efter det – og 2012 blev året, hvor en håndfuld af dem indgik samarbejder med diverse danske brands.

Trine har haft travlt, og har blandt andet designet sko i samarbejde med Defeeterhårprodukter i ejet navn og senest har hun – og Sofie fra Sofie’s blog – designet en kollektion for den danske highstreetkæde Envii.

enviibyTWb

Christina fra Passions for Fashion indgik samarbejde med Hoss, og blev omdrejningspunktet i et photoshoot hvor Christina selv sammensatte de enkelte outfits og bestemte locations rundt omkring i København.

Yderligere, er det værd at nævne, at 2012 også var året, hvor Adélie åbnede butik i Guldbergsgade, hvor Stephanie fra Anywho slog dørene op til butikken B56 i Bredgade, og året hvor Elise designede taskekollektion i samarbejde med Adax.

Vi er sikre på, at det kommende år byder på masser af nye spændende samarbejder – og mon ikke, modeblogmediet træder endnu mere i karaktér i 2013?! Vi håber det – og sender god businesskarma ud til de hårdtarbejdende modebloggere!

hoss-intropia-dress

BLACKSTERBEVÆGELSEN

Man kan vist ikke kalde det en ny tendens, det der med kvinder, der kun klæder sig i sort med enkelte indslag af gråt og hvidt. Men der skete alligevel noget i blogland, da Marie fra Vilde Kaniner i maj detaljeret beskrev ovenstående kvinde i en slags manifest: “The Blackster Generation“. Til de uindviede er en Blackster én, der næsten kun går i sort, sværger til meget dyre mærkevarer fra Balenciaga, Acne, Alexander Wang etc., samler på Chanel neglelakker og dyrker Olsen-søstrenes stil på grænsen til det religiøse. (se evt. BeingBlackster for mere inspiration)

IMG_4179

Over 100 tilkendegav deres meninger til dette indlæg, og mens nogle erklærede, at sort-i-sort-stilen var grunden til, at de var holdt op med at læse blogs, fordi alle efterhånden var ens – syntes andre, at Marie opsummerede en bestemt zeitgeist blandt modeinteressede kvinder. Under alle omstændigheder kan man ikke negligere, at Blackster-tendensen har været en af de mest dominerende i det danske modeblogland anno 2012.

PS: Gadebilledet har også været præget af Blacksters; hvis du ikke allerede har læst med, så tjek denne meget rammende og humoristiske beskrivelse, som en amerikansk udvekslingsstuderende skrev under sit ophold i Danmark.

DEN PERSONLIGE BLOG anno 2012

At bruge blogmediet til at lette sit hjerte er ikke noget nyt, men i 2012 har nogle personlige beretninger brændt sig særligt fast på nethinden. Matiére Noire var charmerende Ida fra Goodbye Babylons nye projekt, men bloggen måtte desværre lukke før den kom rigtigt i gang pga. længerevarende sygdom – vi håber, Ida er i bedring!

Enfant terrible, Gina Jaqueline, skriver altid medrivende, men specielt da hun skulle beskrive sin fars død i oktober – og Emili var med til at aftabuisere det at gå til psykolog med dette indlæg.

Men årets mest personlige indlæg (i flertal!) går til Line Sofie fra MiConfession. Man skal være lavet af sten for ikke at have været berørt af Line Sofies break-up historie, som snart har varet i et år, og heldigvis havde en lykkelig afslutning. Men det fine ved denne føljeton var ikke kun, at den endte godt: Gennem det forgangne år har det været både interessant og rørende at mærke, hvordan Line Sofie fik det bedre af læsernes trøstende ord, og omvendt – mange gav i kommentarfeltet udtryk for, at “overlevelseshistorier” som Line Sofies gjorde det muligt for dem selv at kæmpe sig igennem kærestesorg.

396687_330764773676086_1802648755_n

Så med C.S.Lewis’ ord: “We read to know we’re not alone” – om det er bøger eller blogs er det rart, at der er nogen, der har det som én selv, og vi tror slet ikke blogmediet er færdig med at være en ventil for både de sjove, skrøbelige, triste eller rørende historier i 2013.

GODT NYTÅR DERUDE! Vi glæder os til at servere flere blogs for jer, kære læsere, i 2013 – og vi er spændte på at se, hvad det kommende år fører med sig af spændende samarbejder, nye trends og tendenser!

Tak fordi I læser med – det sætter vi oprigtigt talt pris på!

xx Sara & Trine14 Comments

 1. Malene wrote:

  Det er en altid fornøjelse at blive inspireret herinde. Så jeg glæder mig til at hænge på i 2013.
  Godt nytår :)

  • blog-land wrote:

   Kære Malene, TAK fordi du læser med og bliver inspireret! Og endnu-mere-TAK fordi du har lyst til at blive hængende i 2013!
   KH Sara & Trine

 2. Michelle wrote:

  I skal have stor ros for dette indlæg. Velskrevet og gennemtænkt.

  Og så et rigtig godt nytår til jer :)

  • blog-land wrote:

   Tak, Michelle! Både for ros – og for ønsket om et godt nytår!
   Og tak fordi du læser med….det gør os glade!!
   KH Sara & Trine

 3. Malene wrote:

  Fedt fedt indlæg. Virkelig velskrevet og samtidig en god genopfrisker på året der gik.

  Godt nytår!

  • blog-land wrote:

   2 x ‘fedt’ i én sætning – det går lige i hjertet! :) Tak for roserne – dem er vi glade for!
   Godt nytår til dig også!
   KH Sara & Trine

 4. Maria wrote:

  Virkelig godt skrevet indlæg, og fedt at få opsummeret lidt :) glædeligt nytår!

  • blog-land wrote:

   Af hjertet tak, Maria! Og tak fordi du læser med!
   …og godt nytår til dig også!
   KH Sara & Trine

 5. Lou wrote:

  Fantastisk recap!
  Godt arbejde og godt nytår :)

  Lou

  • blog-land wrote:

   Tak Lou!! Og godt arbejde, selv!
   Vi håber, du og ghettoen er kommet godt ind i det nye år!
   KH Sara & Trine

 6. Lise wrote:

  Hvor er det rigtigt godt fanget

  Godt nytår/

  Lise

 7. Nanna wrote:

  Fantastisk indlæg og fantastisk blog! Godt nytår:)

  • blog-land wrote:

   TAK Nanna! Og tak fordi du læser med! Vi er glade for, at du kan lide det vi laver!! :)
   Godt nytår til dig også!
   KH Sara & Trine