No Banner to display

Mini-interview #1 | BLOG-LAND.DK - Danmarks største metablog

Mini-interview #1

Jeg har som tidligere nævnt, stillet 10 kvindlige danske bloggere 6 spørgsmål, og bl.a. spurgt dem, hvilke tre blogs de læser allermest, hvad deres yndlingsfilm er og hvor de allerhelst vil hen på ferie… De 6 spørgsmål er blevet til 6 mini-interviews, som jeg vil servere for jer over de næste par uger… I dette første indlæg i ‘serien’ har jeg spurgt dem, hvad deres yndlingsbog er…

Læs med her, og bliv klogere på, hvad Frede, Emily, SidselKia, Katrine, Lotte, Pernille, Trine, Katrine, og Lou læser denne sommer… God fornøjelse!

Kia / Fierce og Fattig:

Min yndlingsbog i hele verden er ‘Den lukkede bog’ af Jette A. Kaarsbøl! Jeg har læst den 3 gange og skrevet indtil flere opgaver om den. Den er simpelthen så velskrevet og vi følger en ung, smuk kvinde med et ikke helt så nemt liv, under det moderne gennembrud i slutningen af 1800-tallet.

Desuden har jeg et blødt punkt for socialrealisme på film og bøger, så jeg kan klart også anbefale Jacob Ejersbos Afrika-trilogi og Jonas T. Bengtssons fantastiske bog ‘Submarino’.

Frederikke / Fredes Blog:

Jeg har vildt mange yndlingsbøger, men for at nævne et par stykker der er ekstra god sommerlæsning må det være; ‘Summer Crossing’ af Truman Capote, ‘To Kill A Mockingbird’ af Harper Lee, ‘A Moveable Feast’ af Ernest Hemmingway og min all-time-favorit chicklit bog må være ‘Chloe Does Yale’ af Natalie Krinsky.

Katrine / Trés Chic Clique:

Jeg elsker at læse, og jeg har svært ved at nævne én yndlingsbog. Men min favoritgenre er krimi – og jeg er stadig fascineret af Stieg Larssons Millenium-trilogi. Men jeg læser mange forskellige genrer, lige nu læser jeg ‘Lego Arven’, som handler om hele Legos historie, deres op- og nedture og hvordan en familievirksomhed er. Den er rigtig interessant!

Katrine / Jimi&Dolly:

Uuh… Der findes mange gode bøger out there.. Men umiddelbart må min favorit være ‘Lunar Park’ af Bret Easton Ellis! Den kan jeg læse igen og igen…

Sidsel / Fashionpolish:

Hver sommer læser jeg ‘Øst for paradis’ af John Steinbeck – jeg fik den i konfirmationsgave i tidernes morgen, og jeg bliver aldrig træt af at læse den!

Lotte / A Fashion Tale:

Jeg er meget fascineret af Haruki Murakami og især ‘Kafka på Stranden’ har gjort stor indtryk på mig. Fortællingen er en kompleks historie om livet – på den ene side døden, tomheden og angsten og – på den anden side – kærligheden, indsigten og håbet. Den er meget poetisk, men samtidig mørk og brutal. Jeg imponeres altid af fantasi – måske fordi det er en egenskab, jeg på ingen måde selv er i besiddelse af. Jeg er også lidt en sucker for krimier, hvis jeg skal være helt ærlig.

Lige nu er jeg i gang med Eksil af Jakob Ejersbo. Jeg har fået anbefalet den flere steder fra – og indtil videre tyder det godt…

Pernille / Fashion by Frium:

Der findes jo uhørt mange fantastiske bøger, men nogle bøger, som virkelig har underholdt mig, må være Stieg Larssons Millennium-trilogi; ‘Mænd der hader kvinder’, ‘Pigen der legede med ilden’ og ‘Luftkastellet der blev sprængt’. Fantastisk spænding fra start til slut!

Trine / Presenting:

Der er jo mange gode krimier, men de er jo faktisk hurtigt glemt igen, lige så snart man starter en ny af slagsen. Og man gider heller ikke at læse dem flere gange. I stedet vil jeg sige, at “Det skal mærkes, at man lever”, der er en samtalebog af Karen Thisted mellem Benny Andersen og Johannes Møllehave, er en af mine absolutte favoritter. Jeg har læst den flere gange og finder den meget livsbekræftende.

Emily / Emily Salomon:

‘Hundrede års ensomhed’ af Gabriel Garcia Marquez må være min all time favorit, men om sommeren læser jeg oftest svenske femi-krimier à la Camilla Läckberg eller danske kvindelige forfattere som Naja Marie Aidt eller Lone Hørslev som jeg er i gang med lige nu; ‘Sorg og Camping’.

Lou / Golden Ghetto:

Mine bogreoler er en ret essentiel del af mit hjem. De er fyldt med gamle klassikere – mange fundet i genbrug og bøger af nyere tid – og der kommer hele tiden flere til samlingen. Bøger er fantastiske og jeg elsker at lade mig synke ned i en god stol med næsen i en bog, der bare tryllebinder mig helt indtil sidste side. Forfattere som Erlend Loe, John Irving og Charles Bukowski er uden tvivl blandt favortiterne. Er på nuværende tidspunkt også ved at blive ret glad for Haruki Murakami.

Billeder / Goldenghetto.blogspot.com & Fredesblog.dkOne Comment

  1. Asha wrote:

    Dejligt spørgsmål. Rart at se at bloggerne læser gode bøger – og også noget fin inspiration til videre sommerlæsning!